17. toukokuu 2022

Hedin Mobility Group ostaa Laakkosen autoliiketoiminnot

Hedin Mobility Group laajentaa toimintaansa Suomeen ostamalla Laakkosen autoliiketoiminnot ja kasvattaa samalla markkina-alueensa kattamaan kaikki Pohjoismaat.

Mölndal ja Joensuu, 17. toukokuuta 2022 - Hedin Mobility Group AB ja Kauppahuone Laakkonen Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa kaikki Veljekset Laakkonen Oy:n ja Bavaria Laakkonen Oy:n osakkeet siirtyvät Suomeen perustetulle Hedin Mobility Group AB:n tytäryhtiölle Hedin Automotive Oy:lle. Yrityskauppa pitää sisällään kaikki Laakkosen autoliiketoiminnot: uusien ja vaihtoautojen myynnin, huolto- ja varaosapalvelut, vauriokorjaamot sekä autokaupan tukitoiminnot. Kaikki Laakkosen työntekijät jatkavat uuden omistajan palveluksessa nykyisissä tehtävissään.

Laakkonen on yksi Suomen suurimmista autojen vähittäismyyntiketjuista. Autokonsernin liikevaihto oli vuonna 2021 615 milj. euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee 855 henkilöä. Laakkosella on 21 toimipistettä 15 eri kaupungissa. Laakkonen myy vuosittain noin 25.000 autoa, joista 10.000 on uusia ja 15.000 käytettyjä. Tällä hetkellä Laakkonen edustaa kahdeksaa automerkkiä: BMW, Ford, Mazda, MINI, Nissan, Opel, ŠKODA ja Subaru. Yrityskaupan seurauksena Hedin Mobility Group tulee Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa ja lisää Skodan ja Mazdan merkkivalikoimaansa.

Laakkosen autoliiketoiminnot on jaettu kahteen eri yhtiöön. Veljekset Laakkonen Oy on yksi Suomen suurimmista ŠKODA- ja Ford-jälleenmyyjistä, minkä lisäksi se myy Nissania, Opelia, Mazdaa ja Subarua. Bavaria Laakkonen Oy on Suomen suurin BMW-jälleenmyyjä sekä Suomen ainoa MINI-jälleenmyyjä.

“Meillä on kunnia tulla Suomen automarkkinoille Laakkosen kautta. Laakkonen on johtava autoalan yritys, joka monipuolistaa liiketoimintakokonaisuuttamme ja vahvistaa markkina-asemaamme. Luomme yhdessä toiminnalle entistä vankemman, brändilähtöisemmän ja tehokkaamman perustan, jolle voimme rakentaa tulevaisuuden autokauppaa Suomessa”, sanoo Anders Hedin, Hedin Mobility Groupin omistaja ja toimitusjohtaja.

“Tämä yrityskauppa on erinomainen ratkaisu, joka hyödyttää kaikkia sidosryhmiä. Pidämme tärkeänä sitä, että vuosikymmenien ajan rakentamamme perheyhtiö jatkaa matkaansa toisen vahvan perheyhtiön kanssa. Laakkosen perheen puolesta haluamme kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme vuosien mittaisesta menestyksekkäästä yhteistyöstä. Ennen kaikkea haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia entisiä ja nykyisiä työntekijöitämme yhteisestä yli 60 vuoden mittaisesta matkasta”, sanoo Reetta Laakkonen, Kauppahuone Laakkosen hallituksen puheenjohtaja.

Osapuolten tavoitteena on saada yrityskauppa päätökseen toukokuun 2022 loppuun mennessä.

Median yhteydenotot:

Magnus Matsson
PR & Communication Manager, Hedin Mobility Group
+46 31 790 00 82
[email protected]

Mikko Mykrä
Chief Business Development Officer, Laakkonen autokonserni
+358 50 306 4117
+358 40 061 6161 (Pia Immonen)
[email protected]

Laakkonen autokonserni
Laakkonen autokonserni on vuonna 1960 Joensuussa perustettu autoalan yhtiö ja yksi Suomen suurimmista autojen vähittäismyyntiketjuista. Vahvasti yrittäjähenkinen Laakkosen perhe on kasvattanut autoliiketoimintaansa kahden automerkin jälleenmyyjästä vahvaksi liike-elämän vaikuttajaksi ja merkittäväksi autoalan työnantajaksi.

Autoliiketoiminnasta vastaavat yhtiöt Veljekset Laakkonen Oy ja Bavaria Laakkonen Oy myyvät vuosittain yli 25.000 autoa ja suorittavat yli 200.000 huoltokäyntiä. Yhtiöiden toimitusjohtajana toimii Pietu Parikka. Autokonserni edustaa Suomessa kahdeksaa automerkkiä: BMW, Ford, Mazda, MINI, Nissan, Opel, ŠKODA ja Subaru. 

Laakkosen menestyksen salaisuus on ollut jo vuosien ajan asiakassuhteisiin panostaminen, työntekijöiden arvostus ja ammattitaidon jatkuva kehittäminen
www.laakkonen.fi

Hedin Mobility Group
Hedin Mobility Group -konserni on yksi Euroopan suurimmista yksityisomisteisista autokaupan toimijoista. Konsernin palveluksessa on yli 5.000 henkilöä ja yhtiö toimii yli 200 toimipaikassa 12 eri maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 2.8 miljardia euroa ja se myi yli 125.000 autoa. Konserni edustaa yli 30 automerkkiä ja tarjoaa kaikki autokaupan palvelut sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Liiketoimintoihin kuuluvat lisäksi Ford ja MG-merkkien maahantuonti Ruotsissa, Dodge ja RAM maahantuonti Euroopassa, renkaiden ja varaosien tukkumyynti, autonvuokraamoketju Mabi Mobility, yksityisleasingyhtiö Car to GoSweden Ab, yritysleasingyhtiö Unifleet Ab sekä osaomistukset Pendragon PLC:stä ja iMove AS:stä.
www.hedinmobilitygroup.com

Hedin Mobilty Group -konserni on osa Hedin Group -yrityskokonaisuutta yhdessä rakennusyhtiö Tuve Bygg AB:n ja kiinteistöyhtiö I.A. Hedin Fastighet AB:n kanssa. Hedin Group on myös osakkaana sijoitusyhtiö Consensus Asset Management and Ripan Invest AB:ssa, joka omistaa Marstrands Kurhotell - kylpylähotellin ja Societetshus -kartanon.
www.hedingroup.com