Kevät on tullut! Kaikissa Hedin Automotiven liikkeissä vietetään Kevätkarkeloita 30.4. asti! Katso kaikki edut ja tarjoukset tästä

Hedin Mobility Group aikoo ostaa Iveco Groupin pohjoismaiset autojen jakelu- ja jälleenmyyntitoiminnot

30. maaliskuu 2023

Hedin Mobility Group aikoo ostaa Iveco Groupin pohjoismaiset autojen jakelu- ja jälleenmyyntitoiminnot

Yrityskaupan kautta Hedin Mobility Group laajentaisi toimintansa kuorma-autojen jakeluun ja jälleenmyyntiin IVECO-brändillä sekä perustaisi ensimmäisen oman jälleenmyyntiliikkeensä Tanskaan.

Hedin Mobility Group AB (publ) ja Iveco Group N.V. ovat tänään ilmoittaneet allekirjoittaneensa aiesopimuksen Iveco Groupin jakelu- ja jälleenmyyntitoimintojen ostamisesta Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa.

Suunnitellun yrityskaupan myötä Hedin Mobility Group ottaa haltuunsa IVECOn kevyiden hyötyajoneuvojen, keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen sekä jälleenmyyntiverkoston kautta myytävien pikkubussien markkinointi- ja jakeluliiketoiminnan näissä neljässä Pohjoismaassa, mukaan lukien varaosapalvelut. Osana yrityskauppaa Hedin Mobility Group ostaa myös jälleenmyyntitoiminnot IVECOn omistamien täyden palvelun toimipisteissä Ruotsissa (Göteborg ja Helsingborg), Norjassa (Bærum), Suomessa (Espoo) ja Tanskassa (Odense).

Yrityskauppa vaatii viranomaishyväksynnän ja kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Iveco Groupin hyötyajoneuvovalikoimaa, jota on hiljattain laajennettu sähkökäyttöisillä kevyillä hyötyajoneuvoilla ja raskailla kuorma-autoilla, myydään ja huolletaan Pohjoismaissa tällä hetkellä 39 jälleenmyyjän ja yli 100 korjaamon kautta.

Iveco Groupin toimitusjohtaja Gerrit Marx kommentoi:

"Olemme iloisia, että olemme löytäneet kumppanin, joka kasvattaa läsnäoloamme koko Pohjoismaissa. Yhteistyö Hedin Mobility Groupin kaltaisen kunnianhimoisen ja yrittäjähenkisen yrityksen kanssa, jolla on merkittävä markkinaosuus, edistää tuotteidemme menestystä kaikissa kuorma-automallistoissamme, erityisesti sähköautoissa ja vaihtoehtoisissa käyttövoimissa. Laajentuminen on täysin linjassa strategiamme kanssa, jonka tavoitteena on edistää innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamista kattavasti Euroopassa asiakkaiden, jälleenmyyjien ja kaikkien sidosryhmiemme hyödyksi."

Hedin Mobility Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Anders Hedin kertoo:

"Iveco on yksi maailman johtavista maantiekuljetusyrityksistä, ja olemme erittäin iloisia saadessamme mahdollisuuden aloittaa strategisen kumppanuuden Ivecon kanssa ja ryhtyä merkin suunnannäyttäjäksi Pohjoismaissa. Yrityskauppa merkitsee useita virstanpylväitä konsernillemme: jakeluliiketoimintamme laajentaminen keskiraskaisiin ja raskaisiin kuorma-autoihin, hyötyajoneuvojen myynnin aloittamisen Norjassa sekä ensimmäinen oma jälleenmyynnin toimipiste Tanskan markkinoilla. Odotamme innolla jatkuvaa vuoropuhelua Iveco Groupin kanssa sopimuksemme viimeistelemiseksi sekä tämän jälkeen yritysten ja niiden työntekijöiden toivottamista tervetulleiksi Hedin Mobility Groupiin."

Tietoja Iveco Groupista

Iveco Group N.V. (MI: IVG) is the home of unique people and brands that power your business and mission to advance a more sustainable society. The eight brands are each a major force in its specific business: IVECO, a pioneering commercial vehicles brand that designs, manufactures, and markets heavy, medium, and light-duty trucks; FPT Industrial, a global leader in a vast array of advanced powertrain technologies in the agriculture, construction, marine, power generation, and commercial vehicles sectors; IVECO BUS and HEULIEZ, mass-transit and premium bus and coach brands; IDV, for highly-specialised defence and civil protection equipment; ASTRA, a leader in large-scale heavy-duty quarry and construction vehicles; MAGIRUS, the industry-reputed firefighting vehicle and equipment manufacturer; and IVECO CAPITAL, the financing arm which supports them all. Iveco Group employs approximately 34,000 people around the world and has 28 manufacturing plants and 29 R&D centres. Further information is available on the Company’s website www.ivecogroup.com

Lisätietoja:

Hedin Mobility Group
Magnus Matsson
PR & Communication Manager
Puh. +46 31 790 00 82
[email protected]

Hedin Automotive Oy
Mikko Mykrä, toimitusjohtaja
Puh. 050 306 4117
[email protected]  

 Iveco Group
Francesco Polsinelli
Puh. +39 335 1776091

Fabio Lepore
Puh. +39 335 7469007

[email protected]

 

Hedin Automotive Oy on Hedin Mobility Groupin Suomen maayhtiö. Yhtiön autoliiketoiminnasta vastaavat Hedin Automotive Finland Oy ja Bavaria Finland Oy, jotka myyvät vuosittain yli 25 000 autoa ja suorittavat yli 200 000 huoltokäyntiä. Hedin Automotive Oy edustaa Suomessa yhdeksää automerkkiä: BMW, Ford, INEOS Grenadier, Mazda, MINI, Nissan, Opel, ŠKODA ja Subaru. www.hedinautomotive.fi

Hedin Mobility Group on yksi Euroopan suurimmista autokaupan toimijoista, jolla on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa 13 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 4,8 miljardia euroa ja konserni myi yli 180 000 ajoneuvoa. Hedin Mobility Group toimii kolmella pääliiketoiminta-alueella: jakelussa, jälleenmyynnissä ja liikkuvuusratkaisuiden tarjoana. Konserni toimii BYD:n, Dodgen ja RAMin, Fordin ja Ford F-150:n, Hongqin, INEOS Grenadierin, MG:n sekä Renaultin, Dacian ja Alpinen maahantuojana/jälleenmyyjänä. Yli 40 merkin tuotevalikoiman ja noin 270 oman jälleenmyyjäliikkeen eurooppalaisen jälleenmyyjäverkoston ansiosta konserni tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille täyden palvelun tarjontaa uusista ja käytetyistä henkilöautoista, hyötyajoneuvoista ja kuorma-autoista. www.hedinmobilitygroup.com