Hedin Automotiven ja Auto Oy Vesa-Matin välinen yrityskauppa saatu päätökseen

31. elokuu 2023

Porilaisen Ford-jälleenmyyjä Auto Oy Vesa-Matin yrityskauppa on saatu päätökseen ja yritys siirtyy Hedin Automotive Oy:n omistukseen 1.9.2023. Yrityskauppa kasvattaa Hedin Automotiven Ford-liiketoimintaa ja vahvistaa konsernin asemaa Suomen johtavana Ford-jälleenmyyjänä.

 Porilaisen Ford-jälleenmyyjä Auto Oy Vesa-Matin yrityskauppa on saatu päätökseen ja yritys siirtyy Hedin Automotive Oy:n omistukseen 1.9.2023. Yrityskauppa kasvattaa Hedin Automotiven Ford-liiketoimintaa ja vahvistaa konsernin asemaa Suomen johtavana Ford-jälleenmyyjänä.

Hedin Automotive Oy:n 21.7.2023 tiedottama porilaisen Ford-jälleenmyyjä Auto Oy Vesa-Matin hankinta on saatu päätökseen. Yrityskauppa kattoi Auto Oy Vesa-Matin koko osakekannan sekä Kiinteistö Oy Puinnintie 18–20:n, jossa yritys toimii.

Auto Oy Vesa-Matin liiketoimintaan kuuluu Ford-merkkisten henkilö- ja hyötyajoneuvojen myynti, vaihtoautot ja valtuutettu huolto. Yrityksen liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja se myy vuosittain noin 800 uutta ja käytettyä autoa. Yrityksen palveluksessa on 22 henkilöä ja he siirtyvät Hedin Automotivelle vanhoina työntekijöinä.

Hedin Automotivella on Ford Storet Helsingissä ja Raisiossa sekä Ford-myyntipisteet Espoossa, Porvoossa ja Varkaudessa. Kaupan vahvistamisen jälkeen Hedin Automotiven Ford-edustus laajenee myös Poriin, minkä jälkeen sillä on noin 30 prosentin osuus Fordin valtakunnallisesta myynnistä.


Lisätietoja antaa:

Mikko Mykrä
Toimitusjohtaja, Hedin Automotive Oy
Puh. 050 306 4117
[email protected]

 

Hedin Automotive Oy on Hedin Mobility Groupin Suomen maayhtiö. Yhtiön autoliiketoiminnasta vastaavat Hedin Automotive Finland Oy ja Bavaria Finland Oy, jotka myyvät vuosittain noin 25 000 autoa ja suorittavat yli 200 000 huoltokäyntiä. Hedin Automotive Oy edustaa Suomessa yhtätoista automerkkiä: BMW, Citroën, Ford, INEOS Grenadier, Mazda, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Škoda ja Subaru. www.hedinautomotive.fi

Auto Oy Vesa-Matti on Porissa toimiva, vuonna 1974 perustettu perheyritys ja Ford-automerkin henkilö- ja -hyötyajoneuvojen jälleenmyyjä. Yritys tarjoaa autoilijalle saman katon alta kaikki autoiluun liittyvät palvelut, kuten automyynnin, varaosat, huollon ja korikorjaamopalvelut. www.vesamatti.fi

Hedin Mobility Group on yksi Euroopan suurimmista autokaupan toimijoista, jolla on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa 13 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa ja konserni myi yli 180 000 ajoneuvoa. Hedin Mobility Group toimii kolmella pääliiketoiminta-alueella: maahantuonnissa, vähittäiskaupassa ja liikkuvuusratkaisuiden tarjoana. Konserni toimii BYD:n, Dodgen ja RAMin, Fordin ja Ford F-150:n, Hongqin, INEOS Grenadierin, MG:n sekä Renaultin, Dacian ja Alpinen maahantuojana. Yli 40 merkin tuotevalikoiman ja noin 270 oman jälleenmyyjäliikkeen eurooppalaisen jälleenmyyjäverkoston ansiosta konserni tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille täyden palvelun tarjontaa uusista ja käytetyistä henkilöautoista, hyötyajoneuvoista ja kuorma-autoista. www.hedinmobilitygroup.com