Hedin Automotive ostaa Delta Auton

27. huhtikuu 2023

Kaupan myötä Hedin Automotiven toimipisteverkosto Suomessa laajenee aidosti valtakunnalliseksi Helsingistä Ouluun, ja se saa edustettavakseen kuusi uutta automerkkiä mukaan lukien Kian, joka on yksi Suomen suosituimmista automerkeistä.Hedin Automotive ostaa Delta Auton

Kaupan myötä Hedin Automotiven toimipisteverkosto Suomessa laajenee aidosti valtakunnalliseksi Helsingistä Ouluun, ja se saa edustettavakseen kuusi uutta automerkkiä mukaan lukien Kian, joka on yksi Suomen suosituimmista automerkeistä.

Hedin Automotive Oy ja Delta Motor Group Oy ovat sopineet kaupasta, jossa kaikki Delta Auto Oy:n osakkeet sekä Delta Motor Group Oy:n operatiivinen liiketoiminta siirtyvät Hedin Automotive Oy:lle. Yrityskauppa pitää sisällään kaikki Deltan autoliiketoiminnot: uusien ja vaihtoautojen myynnin, huolto- ja varaosapalvelut sekä autokaupan tukitoiminnot. Kaikki Delta Auton ja Delta Motor Groupin työntekijät siirtyvät Hedin Automotiven palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Delta Auto on merkittävä autojen vähittäismyyntiketju Suomessa. Vuonna 2022 autokonsernin liikevaihto oli 322 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee 315 henkilöä. Delta Autolla on 13 toimipistettä 12 eri kaupungissa. Yritys myy vuosittain noin 13 000 autoa, joista 4 500 on uusia ja 8 500 käytettyjä. Delta Auto edustaa yhdeksää automerkkiä: Alfa Romeota, Fiatia, Jeepiä, Kiaa, Maxusta, Mazdaa, Mitsubishia, Opelia ja Subarua.

Kaupan myötä Hedin Automotive jatkaa kasvustrategiaansa Suomessa ja sen toimipisteverkosto laajenee aidosti valtakunnalliseksi Helsingistä Ouluun. Se saa edustettavakseen kuusi uutta automerkkiä mukaan lukien Kian, joka on yksi Suomen suosituimmista automerkeistä.

”Suomalainen autokauppa konsolidoituu nopeasti ja kannattava liiketoiminta edellyttää riittävän kokoista markkinaosuutta ja mittakaavaetuja. Delta Auton hankinta on linjassa kasvustrategiamme ja tavoitteidemme kanssa. Yrityskaupan myötä toimintamme laajenee aidosti valtakunnalliseksi, kun toimipisteverkostoomme liittyvät täysin uudet paikkakunnat Forssa, Hämeenlinna, Järvenpää, Kotka, Oulu ja Pori. Kasvatamme myös automerkkien edustusportfoliotamme. Delta Autolla on vahvaa osaamista vaihtoautokaupassa, mikä tuo Hedin Automotivelle uusia mahdollisuuksia vaihtoautokauppamme kehittämiseen. Toivotamme Deltan koko henkilökunnan lämpimästi tervetulleeksi nopeasti kasvavaan ja kehittyvään Hedin Automotiveen”, sanoo Mikko Mykrä, Hedin Automotive Oy:n toimitusjohtaja.

“Deltalla on pitkä historia suomalaisessa autokaupassa ja olemme tehneet paljon töitä edustamiemme merkkien ja esimerkiksi autoilun palvelutuotteiden kehittämisen saralla. Hedin Automotive on erinomainen uusi koti niin Delta Auton henkilöstölle kuin asiakkaille. Yhtiöillä on hyvin yhteneviä arvoja asiakas- ja henkilöstökokemukseen, monikanavaiseen asiointiin sekä palvelutuotteisiin liittyen. Haluan kiittää Deltan henkilöstöä hyvästä työstä ja toivottaa kaikille menestystä uuden omistajan siipien alla”, sanoo Helena Sauramo, Delta Auto Oy:n ja Delta Motor Group Oy:n toimitusjohtaja.

Yrityskauppa vaatii viranomaishyväksynnän. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 toisella vuosipuoliskolla.

Lisätietoja:

Mikko Mykrä
Toimitusjohtaja, Hedin Automotive Oy
Puh. 050 306 4117
[email protected] 
 

Helena Sauramo
Toimitusjohtaja, Delta Auto Oy ja Delta Motor Group Oy
Puh. 044 0697071
[email protected]


Hedin Automotive Oy
on Hedin Mobility Groupin Suomen maayhtiö. Yhtiön autoliiketoiminnasta vastaavat Hedin Automotive Finland Oy ja Bavaria Finland Oy, jotka myyvät vuosittain yli 25 000 autoa ja suorittavat yli 200 000 huoltokäyntiä. Hedin Automotive Oy edustaa Suomessa yhdeksää automerkkiä: BMW, Ford, INEOS Grenadier, Mazda, MINI, Nissan, Opel, ŠKODA ja Subaru. www.hedinautomotive.fi

Hedin Mobility Group on yksi Euroopan suurimmista autokaupan toimijoista, jolla on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa 13 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 5 miljardia euroa ja konserni myi yli 180 000 ajoneuvoa. Hedin Mobility Group toimii kolmella pääliiketoiminta-alueella: maahantuonnissa, vähittäiskauppassa ja liikkuvuusratkaisuiden tarjoana. Konserni toimii BYD:n, Dodgen ja RAMin, Fordin ja Ford F-150:n, Hongqin, INEOS Grenadierin, MG:n sekä Renaultin, Dacian ja Alpinen maahantuojana. Yli 40 merkin tuotevalikoiman ja noin 270 oman jälleenmyyjäliikkeen eurooppalaisen jälleenmyyjäverkoston ansiosta konserni tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille täyden palvelun tarjontaa uusista ja käytetyistä henkilöautoista, hyötyajoneuvoista ja kuorma-autoista. www.hedinmobilitygroup.com

Delta Motor Group Oy on Delta-konsernin emoyhtiö. Vuodesta 1937 toimineeseen Delta-konserniin kuuluu emoyhtiön lisäksi täyden palvelun autoliikeketju Delta Auto Oy, joka harjoittaa uusien ja käytettyjen autojen sekä varaosien vähittäismyyntiä ja huoltotoimintaa. Delta-konserni työllistää yli 300 henkilöä Suomessa ja palvelee digitaalisesti sekä 13 eri toimipisteessä ympäri maan. Vuosittain 13 000 autoa myyvän Delta Auton edustuksiin kuuluvat Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Kia, Mazda, Maxus, Mitsubishi, Opel ja Subaru. www.delta.fi