Ympäristö ja ilmasto

 

Olemme sitoutuneet valtion ja autoalan Green Deal -ilmastosopimukseen. Tavoitteenamme on, että Hedin Automotiven uutena myytävien autojen keskimääräinen hiilidioksidipäästö on markkinoiden keskiarvoa pienempi. Onnistumisen keskiössä ovat omien liiketoimintaamme liittyvien toimenpiteiden lisäksi edustamamme kaupallisesti merkittävät, vastuullisuutta ja kestävää kehitystä edistävät vahvat autobrändit. GreenDrive-konseptimme auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja, jotka tukevat kestävää autoilua.

Sitoudumme Green Deal -ilmastosopimukseen konkreettisin ja mitattavin toimenpitein

Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus allekirjoittivat 22.11.2018 autoalan ja valtion välisen Green Deal -ilmastosopimuksen. Autoalan ja valtion yhteiset tavoitteet tukevat liikenteelle asetettujen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, ajoneuvojen energiatehokkuuden parantumista sekä biopolttoaineiden ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistymistä.

Hedin Automotive sitoutui Green Deal -ilmastosopimukseen syyskuussa 2021. Sitoutumista olemme suunnitelleet pitkään ja olemme työstäneet siihen konkreettiset ja mitattavat toimenpiteet, joilla on todellinen merkitys ilmastolle.

Lupauksemme Green Deal -ilmastosopimukseen liittyen: 

 • Myymiemme uusien autojen keskimääräinen hiilidioksidipäästö on markkinoiden keskiarvoa pienempi nyt ja jatkossa.
  • Vuonna 2020 Suomessa myytyjen uusien autojen keskimääräinen hiilidioksidipäästö oli 97 CO2 g/km, kun Hedin Automotiven uutena myytävien autojen keskimääräinen hiilidioksidipäästö oli 92 CO2 g/km. Tavoite: Kehitämme vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntävien autojen ostovoimaa samalla, kun autojen hiilidioksidipäästöt pienenevät entisestään siten, että myymämme uusien autojen keskimääräinen hiilidioksidipäästö pienenee edelleen vähintään 15 prosenttia joka vuosi.
 • Lisäämme vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntävien autojen osuutta esittelyautoista ja huollon sijaisautoista.
  • Syksyllä 2021 vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntävien autojen osuus esittelyautoistamme oli 11 prosenttia. Tavoite: 70 prosenttia vuoteen 2024 mennessä.
  • Syksyllä 2021 vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntävien autojen osuus huollon sijaisautoistamme oli 16 prosenttia. Tavoite: 70 prosenttia vuoteen 2024 mennessä.
 • Perustamme toimitilojemme yhteyteen sähköautojen latauspaikkoja ja osallistumme muiden tahojen vaihtoehtoisten tai uusiutuvien polttoaineiden tankkausasemien toteutukseen.
  • Syksyllä 2021 toimitilojemme yhteydessä oli yhteensä 178 latauspaikkaa ja rakennamme niitä noin 40 paikkaa lisää. Lisäksi toimitilojemme yhteydessä oli yhteensä 3 pikalatauspaikkaa Tavoite: Rakennamme vuoteen 2024 mennessä kaikkiin toimipisteisiimme myös pikalatauspaikkoja siten, että niitä on jatkossa yhteensä 30 kpl.

Hedin Automotive GreenDrive – tie kestävään tulevaisuuteen

Kestävän autoilun GreenDrive-konseptimme ohjaa asiakkaidemme valintoja. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme löytämään juuri sellaisen auton ja käyttövoiman, jotka vastaavat parhaiten heidän tarpeitaan. GreenDrive-konsepti esittelee kestävään autoiluun soveltuvat autot voimalähteestä riippumatta: sähkö-, hybridi- ja kaasuautot. Edustamme kaupallisesti merkittäviä, vastuullisuutta ja kestävää kehitystä edistäviä vahvoja autobrändejä.

Opastamme asiakkaitamme kestävän autoilun kysymyksissä niin asiakaskohtaamisissa kuin digitaalisesti GreenDrive-verkkosivuillamme. GreenDrive-verkkosivuilta löytyy kattavasti tietoa käyttövoiman valintaan sekä vastauksia tyypillisimpiin sähköautoon liittyviin kysymyksiin, kuten toimintavarmuus ja lataaminen.  

Verkkosivuillamme myytävien autojen päästöjä voi vertailla suhteutettuna asiakkaan arvioimiin ajokilometreihin helpon päästölaskurin avulla. Päästölaskuri havainnollistaa autonostajalle tarkemmin hänen harkitsemansa auton ympäristövaikutuksia. 

GreenDrive-malliston autoihin on saatavilla yksityisleasingtyyppinen GreenDiili-rahoitussopimus, joka mahdollistaa uuden vähäpäästöisen ja kestävän kehityksen mukaisen auton käyttöön 2–4 vuodeksi edullisesti kuukausimaksulla ja ilman käsirahaa.

Toimenpiteet omassa toiminnassamme

Omaa toimintaamme sääntelevät ympäristön ja ilmaston hyvinvointiin tähtäävät toimintaohjeet on laadittu modernin autotalon näkökulmasta. Tavoitteenamme on kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän ja teemme aktiivisesti työtä vähentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia edelleen. Toiminnassamme noudatamme aina Suomen ympäristölainsäädäntöä ja sitoudumme myös yhteistyökumppaneidemme asettamiin ympäristövaatimuksiin.

 

Hiilineutraali jätehuolto

Hedin Automotivella on käytössä Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan, ja päästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla.

Vuonna 2022 jätehuollostamme aiheutui 56 tonnia hiilidioksidipäästöjä, jotka hyvitimme L&T:n Hiilineutraali jätehuolto -palvelun kautta hankkimalla pysyviä hiilinieluja metsittämällä.

 

 

Autoliiketoimintojen ISO 14001 -sertifikaatti

AKL-Sertifikointi Oy on myöntänyt autoliiketoiminnallemme ISO 14001:2015 -standardin sertifikaatin, joka kattaa autojen myynnin, huolto- ja korjaustoiminnot sekä varaosamyynnin.

 

SER-kierrätyspisteet

Vastaanotamme asiakkaidemme kotitaloudesta peräisin olevat käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet. SER-keräyspisteet löytyvät kaikista toimipisteistämme eikä romun kierrätykseen tuominen vaadi uuden tuotteen ostoa. Käytöstä poistetun sähkö- ja elektroniikkalaitteen koko ei saa ylittää minkään sivun osalta 25 cm, jotta voimme ottaa romun kierrätettäväksemme.