Vieläkö kesärenkaat vaihtamatta? Varaa nyt aika renkaanvaihtoon verkosta tai puhelimitse 010 625 6320. Verkkovaraukseen pääset suoraan tästä

Auton ja autoilun päästökompensointi – CO2-kompensointi

 

Kestävä autoilu tarkoittaa paljon muutakin kuin uusia ympäristöystävällisiä käyttövoimia. Kaikilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta hankkia sähköautoa, mutta he haluavat silti olla mukana rakentamassa kestävää autoilun tulevaisuutta. Auton päästökompensointi on yksi helppo tapa edistää kestävää autoilua.

Myös pienillä ympäristöteoilla on merkitystä. 

Verkkosivuiltamme löytyvän päästölaskurin avulla haluamme kertoa autonostajalle tarkemmin hänen harkitseman auton ympäristövaikutuksista. Yhdessä Ilmastokummien kanssa olemme lisäksi toteuttaneet kompensointi-palvelun osana jatkuvasti kehittyvää GreenDrive-palvelukokonaisuuttamme. Selvitystemme mukaan noin 60 prosenttia suomalaisautoilijoista pitää itselleen merkittävänä asiana, että autoilu olisi mahdollisimman ympäristöystävällistä.

Omien päästöjen kompensointi on yksinkertaista. Halusimme myös toteuttaa päästöjen kompensointipalvelun suomalaisella tavalla. Hedin Automotiven asiakkaat pystyvät palvelun avulla kompensoimaan vuosittaisia CO2-päästöjään Suomeen istutettujen uusien puiden avulla. Noin kolmen puun istuttaminen vuodessa riittää kompensoimaan suomalaisen autoilijan keskivertokulutuksen. 

Jos autoilija ajaa vuodessa 20 000 kilometriä, hänen aiheuttamansa hiilidioksidipäästöt ovat noin kolme tonnia. Päästölaskurimme avulla saat tarkemman tiedon oman autosi ja ajettujen kilometrien aiheuttamista CO2-päästöistä ja siitä, mitä omien päästöjesi kompensointi edellyttää.

Jotta autoilun ilo ei sammuisi

Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n vuonna 2019 julkaiseman raportin mukaan maapallon tulevaisuuden kannalta on elintärkeää pystyä rajamaan ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. Jokainen päätös ja teko on merkittävä tavoitteen saavuttamiseksi. Ilmatilan lämpenemisellä yli 1,5 asteella olisi erittäin kriittisiä seurauksia maapallon tasapainon säilymisen kannalta.

Jotta autoilun ilo ei sammuisi, Hedin Automotive tarjoaa entistä toimivampia ja konkreettisia keinoja ja ratkaisuja autoilijoiden ilmastoahdistuksen helpottamiseksi ja hiilijalanjälkien pienentämiseksi.

 

Ilmastokummit ry on suomalainen yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on erilaisin toimenpitein vähentää, mitätöidä ja hyvittää hiilidioksidipäästöjä sekä osallistuttaa henkilöitä kansallisten ja kansainvälisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Yhdistyksen toimintaan kuuluu uusien hiilinielujen perustaminen ja olemassa olevien metsien ylläpitäminen, puiden taimien hankinta ja istuttaminen sekä suoalueiden ennallistaminen ja ylläpitäminen. Yhdistys istuttaa puita henkilöiden ja yritysten puolesta metsäpuistoihin sekä ylläpitää hiilinielua ja hiilivarastoa kestävän kehityksen mukaisesti.